Geopend van 9 tot 17 uur.  (op 4 en 5 maart 2024 gesloten)

Dagelijks open van 9 tot 17 uur

Geopend van 9 tot 17 uur (gesloten op 4 en 5 maart 2024)

Zaterdag 16 december kerstmarkt op kinderboerderij De Naturij

Zaterdag 16 december 2023 organiseert kinderboerderij De Naturij een kerstmarkt op haar terrein in Drachten.

Van 15.00 tot 21.00 uur valt er van alles te beleven op het leukste en grootste speelpark van Friesland aan de Oude Slingeweg 4 in Drachten. Met 70.000 m2 speelplezier is De Naturij altijd al een leuk uitje en nu staan er ook nog eens zo’n 60 sfeervolle marktkramen met verschillende producten, leuke activiteiten en is er een pop up kerststal met de eigen boerderijdieren, waar de kinderen heerlijk kunnen knuffelen met de dieren. Ook speelt er een muziekband en zijn er lekkere (warme) versnaperingen te koop in het restaurant en de nieuwe Pipowagen. Kunnen de kinderen de kerstman vinden die over het terrein rondloopt?

Markt: Er staan ongeveer 60 marktkramen verspreid over het park met producten voor de feestdagen als kerstdecoratie, maar ook kramen met kleding, speelgoed, babyartikelen, sieraden, vogelhuisjes, haaraccessoires, cadeauartikelen, cup cakes, taarten, jam, keramiek, kalenders, woondecoratie, tassen, oliën, zeep, droge worst, edelstenen en nog veel meer.

Let op: Neem voldoende contant geld mee, voor het geval een kraamhouder geen mobiele pin heeft. Op de Naturij kan namelijk geen contant geld worden opgenomen. Het dichtstbijzijnde pinautomaat zit in Winkelcentrum De Drait.

Activiteiten: Tijdens de markt zijn er diverse leuke activiteiten te doen voor volwassenen en kinderen.

  • In onze pop-up kerststal kan er geknuffeld worden met een aantal van onze dieren.
  • Er loopt een kerstman rond over het park.
  • Workshop “maak je eigen persoonlijke kralenpen” met Nynke.
  • Demonstratie en workshop Raku-stook met Stephanie.
  • Workshop “Maak je eigen kerstkrans en/of kerstbal” met Sterre.
  • “Egelslaapzakjes vouwen” en “zet een glittertattoo” met de Fugelhelling.
  • Demonstratie “kelkjes maken” van keramiek met Trea.
  • Workshop “beschilder je eigen happystone” met Mariska.
  • Workshop “maak je eigen kerstboom” met Ilona.
  • Laat je schminken door de kerstdames van Fire Fly en maak een leuke foto in kerststyle.

De genoemde activiteiten/workshops vinden plaats onder voorbehoud van weer en bezetting.  Een aantal van de workshops/activiteiten worden aangeboden door kraamhouders zelf. Voor deelname kan een vergoeding gevraagd worden. Deze is af te rekenen bij de kraamhouder die de workshop/activiteit aanbiedt. 

Horeca: Speciaal voor de kerstmarkt is het restaurant van De Naturij wat langer geopend. Ook verkopen we lekkere snert en heerlijke warme rookworst. Bij de nieuwe pipowagen kun je ook terecht voor heerlijke koffie/thee en natuurlijk warme chocomel. Ook de warme snert en rookworst is hier verkrijgbaar. 

Muziek: Er komt een brassband optreden met gezellige kerstliederen. Ze treden deze avond twee keer op, namelijk van 16.30-17.15 uur en van 18.15-19.00 uur.

Entree tarieven: De kerstmarkt is gratis te bezoeken voor aboneehouders en voor bezoekers zonder abonnement is de entree na 15.00 uur €2,50 per persoon. Tot 15.00 uur zijn de normale entreetarieven van het park van toepassing.

Tip voor abonneehouders: controleer voor je bezoek of je abonnement nog geldig is. Log hiervoor in via Inloggen – Dewi Online (dewi-online.nl). Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kun je via wachtwoord vergeten een nieuw wachtwoord aanmaken. Is je abonnement verlopen of wil je graag een nieuw abonnement afsluiten? Dit kan online geregeld worden, we hebben in december een leuke actie met 10% korting op de online afgesloten abonnementen! Gebruik hiervoor de kortingscode: DEC2023_10%.

Parkeren: Er is tijdens de kerstmarkt parkeerbeheer aanwezig. Volg hun aanwijzingen op! 

Parkeren is tijdens de kerstmarkt mogelijk op het terrein van de Naturij zelf, op het parkeerterrein aan de Morra 2 (verzamelgebouw terrein) en langs de Morra. Let goed op de borden en parkeer alleen waar het is toegestaan. Ook parkeren bij De Lanen 104 (Alliade) is mogelijk, via het fietspad en de Oude Slingeweg kan er dan naar de Naturij gelopen worden, zie oranje lijn op de kaart hieronder.

Openingstijden:

Speciaal voor de kerstmarkt is De Naturij zaterdag 16 december langer geopend. 

De Naturij is geopend vanaf 9.00 – 21.00 uur. De speelhal, reptielenhuis en boerderij zijn geopend volgens reguliere openingstijden en zullen dus sluiten om 16.30 uur.

De kerstmarkt is te bezoeken tussen 15.00 en 21.00 uur.