Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur 

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Natuurpret

Kom in contact met
de natuur

Buiten spelen, de dieren leren kennen en heerlijk ontdekken. Bij De Naturij is zoveel natuurpret dat je niet uitgekeken en niet uitgespeeld raakt. 

Dagje Vrij? Naturij!

 

Kinderboerderij

Zoveel dieren op de Kinderboerderij, je raakt niet uitgekeken! Huppel samen met de konijnen door de Naturijnen burght, klim en knuffel met de geiten in de Bokkenbistro, zwaai naar onze eigen koeien, bezoek onze Afrikaanse stekelvarkens en nog heel veel meer.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Reptielenhuis

Breng een spannend bezoek aan ons Reptielenhuis! Het is echt de moeite waard. Het hele jaar door kun je er allerlei exotische dieren zien zoals leguanen, slangen, schildpadden en baardagamen. Er zijn zelfs echte kaaimannen te bewonderen!

Wist je dat je zelfs een verjaardagsfeestje kan houden met reptielen?

Speelbos

In het Speelbos is van alles te beleven. Zo is er het kabouterpad, de kabelbaan, het Blotevoetenpad en meer. 

Blotevoetenpad

Kom in contact met de natuur op De Naturij…  Prikkel je zintuigen door blootvoets over het pad te lopen, te klimmen en/of te klauteren. Het startpunt en ook het einde is bij de paarden. Voor de schoenen en laarzen is een stelling. Je kunt hier ook je handen en voeten wassen.
Overige belangrijke informatie staat vermeld bij het startpunt.

De Waterbeleefroute doe je met je smartphone of je tablet. Startpunt is bij de “Join the Pipe” watertap. Klik hier voor de link en ga op pad om over water te leren!

Vorige slide
Volgende slide

Pony's en ezels aaien

Aai onze pony’s Vikkja of Elvarr. De pony’s zijn gewend aan kinderen. Voel hoe zacht hun neuzen zijn. 

Of breng een bezoek aan onze drie ezels, ze houden van aandacht. 

Natuur en ontdekpaden
Op het terrein van De Naturij zijn meerdere leuke en leerzame wandelroutes uitgezet: het Kabouterpad, het Kikkerpad, het Natuurpad Uil, het Boerderijpad, het Blotevoetenpad en ook de Waterbeleefroute. Deze natuur- en ontdekpaden zijn gratis en zijn een leuke aanvulling op een dagje Naturij. Vraag bij de receptie voor meer informatie.
Kabouterpad
Zoek alle 10 kabouters in het bos van De Naturij. Op de kabouterpaaltjes vind je een opdracht of spelletje. Elk seizoen zijn er andere opdrachten. Voor kinderen tot ca. 7 jaar.
Kikkerpad
Ontdek het leven van Sietse de Kikker. Vraag bij de receptie naar het GRATIS boekje. De start is bij het vennetje voorbij de paarden. Bij elk paaltje is een opdracht of spelletje. De duur is ca. 1,5 uur. Voor kinderen tot ca. 8 jaar.
Natuurpad Uil
Volg de uilen en ga op expeditie in de natuur! Vraag bij de receptie naar de LEEN-tas én het Natuurpad boekje. Er zijn 20 Natuurpad opdrachten op De Naturij. Puzzel na afloop het juiste woord en je krijgt bij de receptie een VERRASSING....
Boerderijpad
Vind de boerderijdieren en doe de leuke opdrachten. Vraag naar de LEEN-tas bij de receptie. De handleiding en ook een plattegrond zitten in deze tas. Ook leuk voor scholen en groepen (vooraf reserveren, max. 8 teams van 2 tot 4 kinderen). Meer informatie is verkrijgbaar via NME de Naturij .
Waterbeleef route
Zoek Sybe de Snoek en ontdek allerlei water-weetjes. Start bij het watertappunt op De Naturij en doe de quiz-wandeling op www.waterbeleefroute.nl
Vorige slide
Volgende slide

Kun je er geen genoeg van krijgen?

Het hele jaar naar De Naturij met een jaarkaart.