Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur 

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur.

Zaterdag 11 mei 2024 organiseert kinderboerderij De Naturij een boerenmarkt op haar terrein in Drachten.

Tussen 10.30 en 16.00 uur valt er van alles te beleven op het leukste en grootste speelpark van Friesland aan de Oude Slingeweg 4 in Drachten. Met 70.000 m2 speelplezier is De Naturij altijd al een leuk uitje en nu staan er ook nog eens zo’n 40 marktkramen met verschillende producten, leuke activiteiten, diverse demonstraties, workshops, kunnen jullie mooie oldtimer tractoren bewonderen en zijn er lekkere versnaperingen verkrijgbaar in het restaurant en de Pipowagen.  

Markt: 

Er staan ongeveer 40 marktkramen verspreid over het park met producten als kleding, speelgoed, babyartikelen, sieraden, tuin- en woonaccessoires, maar ook lekkere taarten, koekjes, jam, stroopwafels, gerookte paling en nog veel meer.  

Activiteiten: 

Tijdens de markt zijn er diverse leuke activiteiten te doen voor volwassenen en kinderen.

  • Oldtimer tractoren 
  • Vaardemonstratie modelbootjes 
  • Demonstratie schapen drijven. 
  • Demonstratie dogdance. 
  • Demonstratie van een aantal ambachten. 
  • Oud Hollandse spelletjes. 
  • Demonstratie radiografisch bestuurbare modeltractoren. 
  • Kinderactiviteiten met SUSS als bijv. pennen maken met kralen, armbanden maken en er  kunnen prachtige gekleurde haarveertjes in het haar gezet worden bij de kinderen.  
  • Schminken  
  • Demonstratie en workshops vlechten door vlechtmuseum Noordwolde. 

Voor een aantal activiteiten en workshops kan een bijdrage gevraagd worden, deze is af te rekenen bij de activiteit zelf.  

Alle genoemde activiteiten zijn onder voorbehoud van het weer en persoonlijke omstandigheden. Communicatie hierover vindt plaats via de receptie en social media.  

Tarieven: 

De boerenmarkt is gratis te bezoeken voor abonnee-houders en een dagkaartje voor bezoekers zonder abonnement kost deze dag slechts €3,50 per persoon. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang.

Een dagkaartje voor de boerenmarkt kun je voor € 3,50 p.p. aanschaffen via: Tickets – De Naturij (dewi-online.nl). Natuurlijk is het ook mogelijk om op de dag zelf, bij de receptie op de Naturij je kaartje aan te schaffen. 

Tip voor abonnee-houders: 

Controleer van tevoren of je abonnement nog geldig is en verleng zo nodig via: Inloggen – Dewi Online (dewi-online.nl) Dit kan niet worden geregeld bij de receptie op deze dag, dit om iedereen zo snel mogelijk te kunnen laten genieten van ons park en de markt. Is je abonnement toch verlopen bij aankomst bij de kassa, dan zul je een dagkaartje moeten aanschaffen.

Betalen op de markt: 

Neem voldoende contanten mee naar de markt. Bij een aantal standhouders kunt u waarschijnlijk wel afrekenen via pin of QR-code, maar op de Naturij kunt u geen contant geld pinnen.  

Openingstijden: 

De Naturij is deze dag geopend van 9.00 – 18.00 uur. De binnenspeelhal en horeca is geopend tot 17.30 uur.  

De Boerenmarkt zelf is van 10.30 – 16.00 uur.  

Parkeren: 

Parkeren is tijdens de boerenmarkt mogelijk op het terrein van de Naturij zelf, op het parkeerterrein aan de Morra 2 (verzamelgebouw terrein) en langs de Morra. Let goed op de borden en parkeer alleen waar het is toegestaan! Ook parkeren bij De Lanen 104 (Alliade) is mogelijk, via het fietspad en de Oude Slingeweg kan er dan naar de Naturij gelopen worden.  

De Naturij is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van fout parkeren.