Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur (maandag 27 mei 2024 gesloten).

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur (maandag 27 mei 2024 gesloten).

Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur (maandag 27 mei 2024 gesloten).

Denk aan het milieu en steun een goed doel!

Kinderboerderij De Naturij is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.  

Wat zijn de voordelen? 

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij De Naturij draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.  

Wat kan ik inleveren? 

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige olieën

Hoe werkt het? 

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en breng deze naar De Naturij. Inleveren kan bij de receptie tijdens openingstijden.  

Wat kan ik nog meer doen? 

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikte frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!