Geopend van 9 tot 18 uur.  

Dagelijks open van 9 tot 17 uur

Geopend van 9 tot 18 uur 

NME De Naturij

Natuur- en Milieu Educatiecentrum

NME de Naturij is het centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie voor de gemeenten Smallingerland, Heerenveen en omstreken. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met natuur. Dit kan binnen, maar in elk geval eenmaal per jaar ook buiten in de vorm van veldwerk. De volgende diensten worden hiertoe aangeboden op het natuurcentrum:

Voor basisscholen

Netwerkbijeenkomsten: Biologisch thema; uitwisseling van ervaringen.

Levend materiaal project: bijvoorbeeld vlinders, takken.

Veldwerk met begeleiding: Aanbieding van veldwerk activiteiten, onder andere Buiten bezig en Roodkapje voor kleuters, Veldwerk voor groep 3/4 , Diertjesdag en Herfstkist voor groep 5/6 en biologie en wilde bloemen voor de bovenbouw. Persoonlijke begeleiding door de consulente bij een project op school

Uitleen: gedurende openingstijden van het centrum.

Uitleen

Alle lesmaterialen kunnen 3 weken lang geleend worden; verlenging is mogelijk in overleg. Tot het uitleenmateriaal behoren les- en techniekkisten, themadozen, doedozen, wandplaten, DVD’s, opgezette dieren en hulpmaterialen. De les- en techniekkisten bevatten informatie, lessuggesties en praktisch materiaal, de themadozen alleen lesideeën en informatie, de doedozen bevatten proefjes die 2 leerlingen kunnen uitvoeren. Loeps, schepnetjes, petri-schaaltjes en dergelijke vallen onder de hulpmaterialen.