Naturijnen burght geopend!

Kinderen en konijnen genoten van opening.

Afgelopen zaterdag 19 september was het voor de konijntjes een feestelijke dag op De Naturij. De vlaggetjes wapperden vrolijk in de zon en de konijnen zaten al klaar: Hun nieuwe verblijf, de Naturijnen burght, werd officieel geopend.

Bestuurslid Barend Potjer van De Naturij begon de opening met een speech waarin duidelijk werd dat er niet zómaar een nieuw konijnenverblijf stond. Het nieuwe onderkomen is tot stand gekomen met behulp van de Rotary Club Drachten. Met een financiële gift kon een nieuw konijnenverblijf gerealiseerd worden.

In samenwerking met De Naturij heeft Stichting DOET de plannen uitgewerkt voor het nieuwe konijnenverblijf. Dhr. Potjer dankte hen allen hartelijk voor alle tijd en moeite die er in de realisering van dit bijzondere project zat. Ook de eigen medewerkers van De Naturij werden hartelijk bedankt, samen werd er wat moois van gemaakt.

Ook reikte dhr. Potjer een prijs uit aan de bedenker van de naam “Naturijnen burght”. Esther Oskam uit Leeuwarden had de naam bedacht naar aanleiding van een prijsvraag. Haar zoontje Leander nam het knuffelkonijn (dat van hem de naam Loepy kreeg) graag in ontvangst. 

De openingshandeling werd gedaan door twee leden van de Rotary Club Drachten. Zij boden de konijnen een mand met lekkers aan op de nieuwe knuffeltafel. Vanaf dat moment is de Naturijnen burght officieel geopend!

Daarna was het de beurt aan de kleinste bezoekers. De konijnen werden met veel plezier gevoerd en geaaid. Voor de aanwezigen was er te drinken en een overheerlijke worteltjestaart.

In de nieuwe Naturijnen burght kunnen de kinderen tussen de konijnen spelen. Ook de kinderen in een rolstoel want er is een rolstoelvriendelijk pad aangelegd en de nieuwe knuffeltafel is zo gemaakt dat er een rolstoel bij kan. Het konijnenhok is vernieuwd, het raam in het hok is op kind/rolstoelhoogte geplaatst zodat iedereen van de konijnen kan genieten.