De Naturij - Kinderboerderij/natuur- en milieucentrum

Natuur-ondek-paden

Natuur-ontdek-paden

Op het terrein van De Naturij zijn diverse leuke en leerzame wandelroutes uitgezet: het Kabouterpad, het Kikkerpad en het Uilenpad. Deze natuur-ondek-paden zijn gratis (Uilenpad, €5 borg) en zijn een leuke aanvulling op een dagje Naturij. Vraag bij de receptie voor meer informatie.


Kabouterpad

Zoek alle 10 kabouters in het bos van de Naturij. Op elk kabouterpaaltje vind je een opdracht of een spelletje. Elk seizoen zijn er andere opdrachten. Voor kinderen tot 7 jaar.

Kikkerpad
Ontdek het leven van Sietse de Kikker. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Duur ca.1,5 uur. Er zijn 16 kikkerpaaltjes in de natuur op De Naturij. Bij elk paaltje is een opdracht of spelletje. Vraag bij de receptie een gratis Kikkerpad boekje. 

Uilenpad
Volg meneer de Uil en ga op expeditie in de natuur! Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Duur ca. 2 uur. Er zijn 20 natuur opdrachten langs een route op De Naturij. Vraag bij de receptie een leen-tas en een Natuurpad boekje.
In de tas zitten loepjes, een trechter, een kompas etc. Alles wat je nodig hebt om de opdrachten te doen. Kosten geen. Wel een borg van € 5,- voor de tas met spullen. 
Puzzel na afloop het woord... uit alle antwoorden, dan krijg je een leuke verrassing. 

Scholen en groepen kunnen de tassen reserveren en de kinderen in (max. 8) teams de route laten volgen. Informatie verkrijgbaar via het Natuurcentrum. Mail naar kantoor@naturij.nl